ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ LODZ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RESET)
Αρχική / Ενημέρωση / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ LODZ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RESET)

40 Χρόνια ΤΕΦΑΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ LODZ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RESET)

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα διεξαχθούν στο πανεπιστήμιό μας από το Πανεπιστήμιο του Lodz μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος RESET.


Μερικές πληροφορίες για το πρόγραμμα RESET
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει την τιμή να συμμετέχει ως βασικός εταίρος στο Ευρωπαϊκό Έργο Η2020 “RESET - Redesigning Equality and Scientific Excellence Together” (GA No. 101006560). Το έργο, διάρκειας 4 ετών, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 και έχει ως βασικό στόχο τον σχεδιασμό, την επιλογή και την εφαρμογή μιας μεθοδολογίας που προωθεί την ισότητα των φύλων στην επιστημονική έρευνα και αριστεία χρησιμοποιώντας εργαλεία και πρακτικές συμμετοχικού σχεδιασμού και θέτοντας στο επίκεντρο της μεθοδολογίας τους τελικούς χρήστες, δηλαδή την ακαδημαϊκή μας κοινότητα. Στο έργο συμμετέχουν εκτός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ακόμη έξι ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια (University of Bordeaux, University of Lodz, University of Porto, Ruhr-University Bochum, University of Oulu, Sciences Po University). Υπεύθυνη του έργου από πλευράς ΑΠΘ είναι η Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Χημείας του Τμήματος Φαρμακευτικής κ. Δήμητρα Χατζηπαύλου – Λίτινα.

Θα διεξαχθούν τα εξής εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Πανεπιστήμιο του Lodz:

  *   Τρίτη 16 Απριλίου, 09:00 - 12:30: REACTING TO HARASSMENT AND INAPPROPRIATE BEHAVIORS

 ΚΕΔΕΑ, ΦΟΥΑΓΙΕ (-1). Η γλώσσα διεξαγωγής είναι τα Αγγλικά.

Στο παρόν εκπαιδευτικό σεμινάριο, οι συμμετέχουσες/οντες θα εξετάσουν πώς να αντιδρούν αποτελεσματικά σε περιπτώσεις παρενόχλησης και ακατάλληλης συμπεριφοράς εντός του εργασιακού περιβάλλοντος. Μέσω διαδραστικών διαλόγων και πρακτικών ασκήσεων, θα αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και αυτοπροστασίας, ενώ θα εξετάσουν επίσης τη σημασία της δημιουργίας ενός ασφαλούς και συνεργατικού περιβάλλοντος στον χώρο εργασίας.

  *   Πέμπτη 18 Απριλίου, 10:00 - 16:00: GENDER IMPACT ASSESSMENT

 ΚΕΔΕΑ, ΦΟΥΑΓΙΕ (-1). Η γλώσσα διεξαγωγής είναι τα Αγγλικά.

Στο παρόν εκπαιδευτικό σεμινάριο, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξετάσουν τη σημασία της αξιολόγησης του φύλου στην έρευνα. Θα εξετάσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης του φύλου και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορα στάδια μιας έρευνας (πχ. κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση της έρευνας, καθώς και στη διάδοση των ερευνητικών αποτελεσμάτων). Μέσω πρακτικών παραδειγμάτων και ασκήσεων, θα αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ενσωμάτωση του φύλου στην έρευνα, αλλά και στη διδασκαλία.

Οι εκπαιδευτές/τριες είναι οι:

  *   Dr Aleksandra Różalska, Assistant Professor, Department of Cultural Studies, Faculty of Philology and Head of the Women's Studies Centre, Women’s Studies Centre, Faculty of Philology, με χρόνια εμπειρίας σε θέματα φύλου.
  *   Dr Mateusz Hauk, Assistant professor, Department of Psychology of Work, Organisation and Career Counseling, Faculty of Educational Sciences.


  *   Το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Αντίδραση στην παρενόχληση και ανάρμοστες συμπεριφορές" (16 Απριλίου) απευθύνεται σε διοικητικούς υπαλλήλους.

  *   Το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Αξιολόγηση του φύλου στον τομέα της εκπαίδευσης" (18 Απριλίου) αναφέρεται σε καθηγητές/καθηγήτριες και κυρίως σε υπεύθυνους/υπεύθυνες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο σας για την υποστήριξή σας σε αυτές τις σημαντικές πρωτοβουλίες.

Για το έργο
Η επιστημονικά υπεύθυνη

Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα,
Καθηγήτρια Τμήματος Φαρμακευτικής
Τομέας Φαρμακευτικής Χημείας, Τμήμα
Φαρμακευτικής
Σχολή Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ.
Θεσσαλονίκη 54124
τηλ: +302310997627 γραφείο 408Β
+302310997672 εργαστήριο 410
E-mail: hadjipav@pharm.auth.gr
web : users.auth.gr/hadjipav
------------------------------
Dr. Dimitra Hadjipavlou-Litina,
Professor
Department of Pharmaceutical Chemistry, School of Pharmacy
Faculty of Health Sciences, AUTh
Thessaloniki 54124, Greece
tel: +302310997627, office 408B
+302310997672 lab 410
E-mail: hadjipav@pharm.auth.gr 
web : users.auth.gr/hadjipav

Σύνδεσμοι:
----------
http://users.auth.gr/hadjipav

Share: 

Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Α.Π.Θ.

Η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού αποτελείται από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το ΤΕΦΑΑ με έδρα τις Σέρρες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Α.Π.Θ.

Θέρμη, 57001, ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ, Θεσσαλονίκη

2310 991871

2310 991872

info@pess.auth.gr