Χαιρετισμός Κοσμήτορα

Ο ΚοσμήτοραςΚαλωσήρθατε στην ιστοσελίδα της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Η επίσημη λειτουργία της Σχολής μας από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 σηματοδοτεί την αναβάθμιση του χώρου μας στο πανεπιστήμιο. Με τη συμβολή του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή των φοιτητών μας στα μαθήματα, στα εργαστήρια και στις ερευνητικές δραστηριότητες, η αναβάθμιση αυτή θα γίνει ουσιαστική στην πανεπιστημιακή κοινότητα και θα αποκτήσει θετική δυναμική στην κοινωνία.

Η Σχολή μας περιλαμβάνει τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης και Σερρών. Τα Τμήματα στεγάζονται στις νέες εγκαταστάσεις του ΑΠΘ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και στον Αγ. Ιωάννη Σερρών.

Η λειτουργία των δύο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ έχει συμβάλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση των σπουδών, καθώς και στην προαγωγή της αθλητικής επιστήμης, της έρευνας και της διδασκαλίας. Από την έναρξη της λειτουργίας τους έχουν αποφοιτήσει 13.418 πτυχιούχοι και από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών 396 μεταπτυχιακοί και 113 διδάκτορες. Σήμερα φοιτούν περίπου 4.300 προπτυχιακοί φοιτητές και 397 μεταπτυχιακοί (283 στον μεταπτυχιακό κύκλο και 114 στον διδακτορικό).

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα γίνεται παρουσίαση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των Τμημάτων της Σχολής καθώς και των Εργαστηρίων των Τμημάτων, και του ερευνητικού έργου που πραγματοποιείται σε αυτά. Παράλληλα δίνονται πληροφορίες για τις δραστηριότητες των δύο Τμημάτων και της Σχολής.

Σπύρος Κέλλης, Καθηγητής Προπονητικής
Κοσμήτορας